"Nu e orfan cel fără tată şi fară mamă, ci cel fară învăţătură!" Alexandru Şafran
Designed by Dany
Şcoala Gimnazială "Dr. Alexandru Şafran" Bacău
          Elevii şcolii noastre se bucură din plin de colaborarea strânsă ce există între instituţia căreia ei îi aparţin şi Parohia "Sf. Dumitru" Bacău, reprezentată prin părintele paroh Ioan Pleşcău. Astfel, ei nu au plecat la drum spre aflarea tainelor din manuale, decât după ce au primit binecuvântarea părintelui, îndreptându-şi cu toţii speranţa către Dumnezeu şi rugându-L să le lumineze şi să le bucure sufletele.
foto I
          Un alt eveniment cu ocazia căruia preoții au fost prezenți în mijlocul copiilor l-a constituit organizarea zilei de rugăciune comună, desfășurată pe 12 noiembrie. Inițiativa a fost luată încă din anul 2006, dorindu-se întărirea bucuriei de a fi creștin. La această activitate au participat preoți ortodocși și romano-catolici și în jur de 450 de elevi de la nivelul primar și gimnazial. Aceștia au avut posibilitatea de a se ruga împreună, alături de colegii și profesorii lor.
foto II
          Tot în luna noiembrie s-a desfășurat în școala noastră și prima ședință din acest an a Cercului pedagogic Bacău Sud. Lecția a fost susținută de doamna profesoară Abageru Elena, iar referatul de specialitate a fost prezentat de doamna profesoară Arva Monica. Domnul profesor Bârdan Adrian s-a ocupat de asigurarea mijloacelor tehnice necesare desfășurării activității. Oaspeții numeroși (27 de profesori) au avut posibilitatea de a se consulta asupra aspectelor metodice care ar putea optimiza ora de religie.
Foto III
          Postul Nașterii Domnului a însemnat pentru elevii școlii Gimnaziale "Dr. Al. Șafran" Bacău un nou prilej de a se pregăti duhovnicește pentru trăirea măritei sărbători. Cu sprijinul părintelui Ioan Pleșcău, paroh al Bisericii "Sf. Dumitru", aceștia au reușit să primească Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii. Astfel întăriți, ei și-au bucurat profesorii prin organizarea unei serbări centrate pe un concert de colinde, dar nu au uitat că aparțin unei familii mari, Biserica, și au susținut, ortodocși și romano-catolici împreună, un alt concert de colinde la Biserica " Sf. Dumitru" și la Biserica "Sf. Cruce" Bacău. Nici părinții nu au fost uitați , dânșii bucurându-se de punerea în scenă a unei piese de teatru.
foto IV foto V foto VI foto VII
Emoții, muncă și bucurii în activitățile Catedrei de Religie