"Nu e orfan cel fără tată şi fară mamă, ci cel fară învăţătură!" Alexandru Şafran
Designed by Dany
Şcoala Gimnazială "Dr. Alexandru Şafran" Bacău
          Elevii şcolii noastre se bucură din plin de colaborarea strânsă ce există între instituţia căreia ei îi aparţin şi Parohia "Sf. Dumitru" Bacău, reprezentată prin părintele paroh Ioan Pleşcău. Astfel, ei nu au plecat la drum spre aflarea tainelor din manuale, decât după ce au primit binecuvântarea părintelui, îndreptându-şi cu toţii speranţa către Dumnezeu şi rugându-L să le lumineze şi să le bucure sufletele.
foto I
          Un alt eveniment cu ocazia caruia preotii au fost prezenti în mijlocul copiilor l-a constituit organizarea zilei de rugaciune comuna, desfasurata pe 12 noiembrie. Initiativa a fost luata înca din anul 2006, dorindu-se întarirea bucuriei de a fi crestin. La aceasta activitate au participat preoti ortodocsi si romano-catolici si în jur de 450 de elevi de la nivelul primar si gimnazial. Acestia au avut posibilitatea de a se ruga împreuna, alaturi de colegii si profesorii lor.
foto II
          Tot în luna noiembrie s-a desfasurat în scoala noastra si prima sedinta din acest an a Cercului pedagogic Bacau Sud. Lectia a fost sustinuta de doamna profesoara Abageru Elena, iar referatul de specialitate a fost prezentat de doamna profesoara Arva Monica. Domnul profesor Bârdan Adrian s-a ocupat de asigurarea mijloacelor tehnice necesare desfasurarii activitatii. Oaspetii numerosi (27 de profesori) au avut posibilitatea de a se consulta asupra aspectelor metodice care ar putea optimiza ora de religie.
Foto III
          Postul Nasterii Domnului a însemnat pentru elevii scolii Gimnaziale "Dr. Al. Safran" Bacau un nou prilej de a se pregati duhovniceste pentru trairea maritei sarbatori. Cu sprijinul parintelui Ioan Plescau, paroh al Bisericii "Sf. Dumitru", acestia au reusit sa primeasca Taina Sfintei Spovedanii si Taina Sfintei Împartasanii. Astfel întariti, ei si-au bucurat profesorii prin organizarea unei serbari centrate pe un concert de colinde, dar nu au uitat ca apartin unei familii mari, Biserica, si au sustinut, ortodocsi si romano-catolici împreuna, un alt concert de colinde la Biserica " Sf. Dumitru" si la Biserica "Sf. Cruce" Bacau. Nici parintii nu au fost uitati , dânsii bucurându-se de punerea în scena a unei piese de teatru.
foto IV foto V foto VI foto VII
Emotii, munca si bucurii în activitatile Catedrei de Religie