"Nu e orfan cel fără tată şi fară mamă, ci cel fară învăţătură!" Alexandru Şafran
Designed by Dany
Şcoala Gimnazială "Dr. Alexandru Şafran" Bacău
      Chiar daca s-au iscat multe polemici si controverse privind infiintarea clasei pregatitoare, trebuie luate in considerare efectele pozitive majore: copiii vor fi ajutati sa socializeze, sa se integreze in mijlocul altor copii, sa se familiarizeze cu rigorile unei scoli, iar in final vor putea sa se acomodeze mai usor in clasa I, unde procesul educational este diferit de cel cu care s-au obisnuit la gradinita. 
      Clasa pregatitoare trebuie vazuta ca un cistig, pentru ca invatam copiii sa comunice si sa faca lucruri practice. Este un lucru extraordinar ca se va merge pe practica si asta trebuie sa inteleaga parintii.
      Copiii care vor învăţa în clasa pregătitoare vor avea un program lejer şi materii care le va face mai uşoară trecerea în clasa I.
      O oră va avea doar 35 de minute, iar ca discipline, vor învăţa Comunicare în limba română, Matematică şi Explorarea mediului, Dezvoltare personală, Educaţie pentru societate, Arte vizuale şi Lucru manual , Tehnologii de informare și comunicare (TIC).
     De asemenea, vor mai fi făcute cu cei mici ore de muzică şi mişcare, dar se vor mai studia şi o limbă străină, Religie, unele materii fiind opţionale.
     Programa disciplinei Educaţie pentru societate la clasa pregătitoare urmăreşte integrarea socială a copiilor în colectivitate prin aplicarea normelor de conduită, copiii fiind învăţaţi regulile de politeţe, formulele de salut şi de adresare, precum şi regulile elementare în conversaţie.
     La disciplina Educaţie pentru societate vor fi combinate elemente de geografie locală şi istorie familială şi comunitară, raportate la noţiuni de educaţie civică.
     Programa prevede că vor fi învăţaţi să se comporte la şcoală, în familie, pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în sala de spectacole, în excursie şi la muzeu. De asemenea, cadrele didactice îi vor învăţa pe copii normele de igienă personală şi de comportament moral-civic bazate pe respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi, cinstea, sinceritatea şi grija faţă de lucrurile încredinţate.   
    Pentru anul scolar 2013-2014, Scoala Generala "Dr. Alexandru Safran" va dispune de doua clase pregatitoare. Mai jos sunt prezentate informatiile necesare inscrierii copiilor in clasa pregatitoare.
    Actiunea de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare are loc in perioada 02-22 aprilie 2013, de luni pina vineri intre orele 0800-2000 la Secretariatul scolii.
             
           ACTE NECESARE ÎNSCRIERII                                                                  
              - certificatul de nastere al copilului (original si copie)
              - cerere de înscriere ( se completeaza la înscriere)
              - copie dupa actele de identitate ale parintilor
              - fisa medicala si fisa psihopedagogica ( se aduc la finele anului scolar - iunie 2013)
Metodologia privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014
      ORDIN nr. 3434/25.03.2013 pentru aprobarea Calendarului si a Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014.
    Principalele elemente cuprinse in metodologie - click aici
      Pagina Ministerului Educatiei Nationale cu privire la inscrierea in invatamantul primar 2013 - click aici
  Numarul de TelVerde 0800816021 va fi disponibil cu data de 01.04.2013
  Ziua portilor deschise - click aici