"Nu e orfan cel fără tată şi fară mamă, ci cel fară învăţătură!" Alexandru Şafran
Designed by Dany
     La 7 mai 2008 Scoala cu Clasele I-VIII Nr.15 Bacau a devenit Scoala Gimnaziala "Dr. Alexandru Safran", in cadrul unei ceremonii (vezi filmul) care va ramāne adānc gravata in istoria acestei unitati scolare.
     Au fost prezenti distinsii oaspeti din Elvatia si Franta, prof.univ.dr. Avinoam Safran - fiul marelui rabin, sef al Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Universitar din Geneva, prof.univ.dr. Esther Starobinski-Safran, de la Facultatea de filozofie a Universitatii din Geneva, fiica marelui rabin, si sotul ei, juristul Joseph Starobinski, de la Curtea de Justitie din Geneva, prof.univ.dr. Carol Iancu, de la Universitatea "Paul Valery" din Montpellier, Primarul Bacaului, reprezentanti ai Prefecturii Bacau, ai Consiliului Judetean, ai Consiliului Local, ai Universitatii de Stat, ai Universitatii "George Bacovia" si ai sucursalei Bacau a Universitatii "Spiru Haret", ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Casei Corpului Didactic "Grigore Tabacaru".
     Oaspetii au vizitat unitatea scolara si au asistat, apoi, in sala de sport, la un program artistic oferit de elevii scolii. Emotionante au fost succintele discursuri ale celor doi copii ai Marelui Rabin Alexandru Safran, prof.univ.dr. Avinoam Safran si prof.univ.dr. Esther Starobinski-Safran, care au evocat marea dragoste a tatalui lor pentru Romānia, pentru romāni, pentru limba romāna si pentru bacauani.
Şcoala Gimnazială "Dr. Alexandru Şafran" Bacău