"Nu e orfan cel fără tată şi fară mamă, ci cel fară învăţătură!" Alexandru Şafran
Designed by Dany
Şcoala Gimnazială "Dr. Alexandru Şafran" Bacău

VIZIUNEA ŞCOLII

      
       Oferta educaţională îşi extinde atentia spre nevoile comunitare, numai astfel putând deveni motorul dezvoltării comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea. Cadrele didactice desfăsoară un proces instructiv-educativ modern pentru a-si vedea elevii admişi la liceele de prestigiu din oraş, reusita elevilor lor dincolo de băncile scolii fiind unul dintre scopurile propuse.
       Dascălii sunt preocupaţi de atingerea celor mai înalte standarde în activitatea pe care o desfăşoară, tocmai de aceea, afiliaţi ideii de învăţare pe tot parcursul vieţii, se implică activ în pregătirea concursurilor, a olimpiadelor şcolare în vederea asigurării calitătii în educatie.


MISIUNEA ŞCOLII


       Scoala este primul pas sigur spre viitor si asa cum filosoful latin Seneca afirma ca "Īnveti, īnvatānd pe altii", colectivul de cadre didactice este deschis spre o educatie moderna, pentru a asigura promovarea unor valori precum binele, adevarul si frumosul. Este o scoala īntr-un cartier sudic al orasului Bacau orientata spre comunitate, spre inovatie, care nu utilizeaza selectia pentru acceptarea elevilor pe bancile scolii, īnsa  ale carei principii de baza sunt calitatea si respectul fata de valoare, cautānd sa practice o educatie pentru toti elevii - nediscriminativ - prin actiuni care sa contribuie la īmbunatatirea accesului elevului la o educatie de calitate, īn vederea formarii unei personalitati creatoare, receptive si inovatoare.
       Proiectele în care dascălii îi implică pe elevii şcolii acoperă o paletă foarte largă de domenii pentru a asigura o educaţie completă şi complexă, punându-se accent pe: protecţia mediului, combaterea violenţei, stimularea creativităţii literare şi artistice, dezvoltarea abilităţilor practice, a spiritului civic etc. Parteneriatele cu instituţii importante ale oraşului Bacău, colaborarea cu familia Şafran şi vizitele acesteia la nivelul şcolii, prilej pentru a-şi arăta preţuirea faţă de rezultatele elevilor sunt doar câteva aspecte ale deschiderii spre o educaţie de calitate. În interiorul şcolii este cultivată dimensiunea europeană a educaţiei, punându-se accent pe pilonii principali ai acesteia: asigurarea unei viziuni interdisciplinare, valorizarea interculturalismului, susţinerea studiului de limbi străine, implicarea tehnologiilor informaţionale în cadrul orelor de curs şi a evaluărilor pentru ca optimizarea permanentă a procesului instructiv-educativ să fie o realitate vizibilă în progresele elevilor şi mulţumirea părinţilor de a-şi trimite copiii într-un colectiv care se asigură permanent de valorizarea puiului de om pentru a-l ajuta să devină acea fiinţă superioară condusă de gândire şi inteligenta.Organigrama scolii poate fi consultata aici .